Ázbej Kristóf

Ázbej Kristóf (1953, Budapest)Képző- és projekttervező művész
Iskoláit Budapesten, Algírban és Párizsban végezte. Munkái 1973-tól jelennek meg kiadványokban és kiállításokon. 1975-ben kerül Párizsba. 1981-ben családjával a Párizs környéki Bagneux-be költözik, ahol létrehozza a műteremként is működő Musée X-Point-Zéro lakásgalériát. A lakás falain egészen 1996-ig folyamatosan dolgozik egy panoramikus óriás-kollázs megvalósításán.
Az ezredfordulót megelőző években, a francia Millenniumi Emlékbizottság felkérésére egy „Üzenet a Földnek” munkacímen futó, komplex, építészeti és filmművészeti elképzeléseket is magába foglaló művészeti projekt fejlesztésén dolgozik.
2008-tól ismét Magyarországon állít ki. Egy ma már több száz műből álló, digitális eszközök alkalmazásával létrehozott festmény-sorozatot kezd el, mellyel egy új plasztikai nyelv és kollaboratív alkotói módszer, a fúziófestészet alapjainak megteremtésére tesz kísérletet. A fúziós művészet programjának alapgondolatait 2011-ben, a „The Winning Strategy” (A győzelmi stratégia) címmel, angol nyelven megírt kiáltványban rögzíti.
Párizsban és Budapesten él és dolgozik.

 

Posted in Galéria 12 Egyesület.